Réva vinná ´Pálava´

  • 1 z 2

99 Kč / ks
Kategorie: Vinná réva
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Říjen
Balení: prostokořenná sazenice nebo kontejner
Plant Passport: A: Vitis B: CZ-0701 C: 21/FP/0021 D: IT

Zvolte variantu

  • Balení: prostokořenná sazenice, podnož K5BB
    • Kód: 69402 |
    • Expedice jaro 2022 (> 5 ks)
    99 Kč / ks
 

Réva vinná 'Pálava' - odrůda původem z ČR. Kříženec odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Sklízíme ji v polovině října. Bobule jsou středně velké, tvarově oválné. Slupka je zbarvená do červeno-šedé barvy. Jedná se o sladkou odrůdu, která velmi dobře odolává vůči mrazům. Výsledné víno z této odrůdy je plné, harmonické chuti, s výrazným aroma.

 

Pěstování: Vinné révy jsou vyloženě teplomilnou rostlinou, dařit se jí začíná od 200-250 m.n.m. Vysazujeme ji proto na slunná stanoviště, směřující na jižní, či jihovýchodní nebo jihozápadní stranu, chráněnou před větrem, v průběhu dubna až května. Půda by měla mít dostatek živin, především fosfor, draslík, hořčík a vápník. Na konci července přihnojujeme Cereritem. Před samotnou výsadbou je nutné sazenici ponechat pouze hlavní kořeny, které zkrátíme zhruba na délku 10-15cm, ostatní kořeny odstraníme úplně. Rostlinu seřízneme na dvě očka. Samotný řez je v průběhu růstu velmi důležitý, bez něho réva neplodí. Řežeme na jaře, v únoru až v březnu, stolní odrůdy seřezáváme na 6-8 oček. Sklizeň pak můžeme očekávat během září a října. Při výsadbě nezapomene vzít v úvahu také potřebu opory pro budoucí révu. Rostlina je mrazuvzdorná. Mezi běžné škůdce révy vinné patří padlí révové, proti čemuž v dnešní době existuje mnoho přípravků, ať již preventivních, či pro akutní použití.

 

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
A Avatar autora 13.2.2018 22:54
jak velke jsou sazenice ?
A Avatar autora 14.3.2018 16:54
Dobrý den, sazenice této révy mají kolem 40cm.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.