Švestka ´Emper´

Kód: 11550
229 Kč / ks
Skladem (>5 ks)

Prunus domestica 'Emper'

Raná, velmi úrodná, samosprašná odrůda. Jedná se o křížence odrůd Empress a Herman. Plody jsou středně velké, podlouhlého tvaru, o Ø váze 40-50g. Slupka je silnější, má modrou barvu, s tmavě fialovým ruměncem a šedý voskový povlak. Dužnina je světle zelená, v plné zralosti až žluto-zelená, pevná a šťavnatá. Chuť je velmi dobrá, sladká. Plody se hodí k přímému konzumu. Sklízíme je na přelomu července a srpna. Růst stromu je poměrně silný, tvoří užší až sloupovitou korunu. Jarní květy jsou odolné vůči mrazíkům.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Švestka 'Emper' - raná, velmi úrodná, samosprašná odrůda. Jedná se o křížence odrůd Empress a Herman. Plody jsou středně velké, podlouhlého tvaru, o Ø váze 40-50g. Slupka je silnější, má modrou barvu, s tmavě fialovým ruměncem a šedý voskový povlak. Dužnina je světle zelená, v plné zralosti až žluto-zelená, pevná a šťavnatá. Chuť je velmi dobrá, sladká. Plody se hodí k přímému konzumu. Sklízíme je na přelomu července a srpna. Růst stromu je poměrně silný, tvoří užší až sloupovitou korunu. Jarní květy jsou odolné vůči mrazíkům.

 

Pěstování: Slivoním se nejlépe daří v nadmořských výškách do 350 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C, v nepříliš živných a v středně těžkých, dobře propustných, vlhkých půdách. PH půdy by mělo být vyšší než 5. Stanoviště by mělo být teplé, dostatečně chráněné před severními větry, volíme spíše západní až jihozápadní stranu. Nejmenší spon by měl být o velikosti 5-6x3-4 m.

Více na: návod na pěstování slivoní

Doplňkové parametry

Kategorie: Švestky a pološvestky
Hmotnost: 1 kg
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: myrobalán
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0138 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x