Švestka ´Gabrovská´

Kód: 62779
249 Kč / ks
EXPEDICE ŘÍJEN-LISTOPAD 2022 (>5 ks)
Varianta

Prunus domestica ´Gabrovská´

Bulharská pozdní švestka, částečně samosprašná. Odrůda je vhodná do teplé a středně teplé oblasti, k šarce je tolerantní. Plody má větší, elipsoidní a pevný. Slupka má tmavě fialově modrou barvu s výrazným ojíněním. Dužnina je žlutavá, pevná a má navinule sladkou chuť. Plody jsou odolné proti otlačení a pecka se dobře odlučuje od dužniny, sklízíme je v první polovině září. Odrůda je vhodná k přímému konzumu, zavařování nebo k výrobě pálenky.  

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Švestka 'Gabrovská' - bulharská pozdní švestka, částečně samosprašná. Odrůda je vhodná do teplé a středně teplé oblasti, k šarce je tolerantní. Plody má větší, elipsoidní a pevný. Slupka má tmavě fialově modrou barvu s výrazným ojíněním. Dužnina je žlutavá, pevná a má navinule sladkou chuť. Plody jsou odolné proti otlačení a pecka se dobře odlučuje od dužniny, sklízíme je v první polovině září. Odrůda je vhodná k přímému konzumu, zavařování nebo k výrobě pálenky.  

Pěstování: Slivoním se nejlépe daří v nadmořských výškách kolem 300-500 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C, v nepříliš živných a v středně těžkých, dobře propustných, vlhkých půdách. PH půdy by mělo být vyšší než 5. Stanoviště by mělo být teplé, dostatečně chráněné před severními větry, volíme spíše západní až jihozápadní stranu. Nejmenší spon by měl být o velikosti 5-6x3-4 m.  

Více na: návod na pěstování slivoní

Doplňkové parametry

Kategorie: Švestky a pološvestky
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 20/FP/0155 D: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

x