Švestka ´Presenta´

Kód: 62869
329 Kč / ks
EXPEDICE ŘÍJEN-LISTOPAD 2022 (>5 ks)
Varianta

Prunus domestica ´Presenta´

Velmi pozdní švestka, která nejlépe plodí v teplejších polohách. Je odolná vůči mrazu, tolerantní k šarce i ostatním houbovitým chorobám. Jedná se o samosprašnou švestku. Plody má menší až středně velké, typicky oválné, modrofialové s ojíněním. Dužnina je žlutozelená, dobře odlučitelná od pecky, šťavnatá, navinule sladká a aromatická. Plody sklízíme začátkem října. Vhodné jsou k přímému konzumu nebo dalšímu zpracování.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Švestka 'Presenta' - velmi pozdní švestka, která nejlépe plodí v teplejších polohách. Je odolná vůči mrazu, tolerantní k šarce i ostatním houbovitým chorobám. Jedná se o samosprašnou švestku. Plody má menší až středně velké, typicky oválné, modrofialové s ojíněním. Dužnina je žlutozelená, dobře odlučitelná od pecky, šťavnatá, navinule sladká a aromatická. Plody sklízíme začátkem října. Vhodné jsou k přímému konzumu nebo dalšímu zpracování.  

 

Pěstování: Slivoním se nejlépe daří v nadmořských výškách kolem 300-500 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C, v nepříliš živných a v středně těžkých, dobře propustných, vlhkých půdách. PH půdy by mělo být vyšší než 5. Stanoviště by mělo být teplé, dostatečně chráněné před severními větry, volíme spíše západní až jihozápadní stranu. Nejmenší spon by měl být o velikosti 5-6x3-4 m.    

Více na: návod na pěstování slivoní

Doplňkové parametry

Kategorie: Švestky a pološvestky
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 21/FP/0168 D: PL
Plant Passport 2: A: Prunus B: CZ-0701 C: 21/FP/0173 D: SK

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

x