Třešeň ´Kasandra®´

  • 1 z 2

499 Kč / ks
Kategorie: Sloupovité a málovzrůstné třešně
Barva: Červená
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Červen
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner

Zvolte variantu

  • Balení: prostokořenný stromek
    Podnož: VSL 2 - VHODNÁ PRO MENŠÍ ZAHRADY!
    • Kód: 4579 |
    • Expedice říjen 2021 (> 5 ks)
    499 Kč / ks
 

Třešeň 'Kasandra' - odrůda vyšlechtěna v ČR, lze pěstovat na všech stanovištích určených pro pěstování třešní, v případě suchých stanovištích doporučujeme závlahu. Odrůda je cizosprašná, odolná k pozdním jarním mrazíkům a houbovým chorobám, ovšem méně odolná monilii a praskání plodů. Plody jsou velké, tvarově široce kulovité, slupka je tenká, sytě červená, dužnina je také tmavě červená, středně pevná, šťavnatá, dobré chuti a sladce navinulá. Šťáva dobře barví. Sběr provádíme 3. třešňový týden (20.-30.6.). Plody jsou vhodné k přímé konzumaci nebo k dalšímu zpracování.   

Třešeň naroubována na podnoži Gisela 5 má o 50% menší vzrůst než na klasické podnoži, výška stromu v dospělosti cca 3m. První 3-4 roky je potřeba opora. Na podnoži Gisela 6 je vzrůst menší o 40% oproti klasické podnoži. Vhodné do všech půd. Popis běžných podnoží zde.

 

Pěstování:   Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.  

Více na: Návod na pěstování třešní a višní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.