Třešeň ´Kordia´


399 Kč / ks
Kategorie: Sloupovité a málovzrůstné třešně
Ostatní: Nejprodávanější
Více: Jedlá
Zralost: Srpen, Červenec
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner

Zvolte variantu

  • Balení: prostokořenný stromek
    Podnož: VSL 2 - VHODNÁ PRO MENŠÍ ZAHRADY!
    • Kód: 2183 |
    • Předobjednávka říjen 2020 (> 5 ks)
    399 Kč / ks
 

Třešeň 'Kordia' - odrůda z ČR, cizosprašná, pro pěstování jsou nejvhodnější hlinitopísčité půdy a chráněné polohy. Plodnost je raná, vysoká a pravidelná, ovšem v letech jarních mrazíků vynechává. Odolnost vůči mrazu je dobrá. Plody jsou celkem odolné proti praskání při dešti. Třešně jsou velké, srdčité a protáhlé. Slupka je karmínově červená až tmavě rudá. Dužnina je tuhá, tmavě červená, sladce navinulá, velmi dobrá. Šťáva dobře barví. Zralost nastává v 5. a 6. třešňovém týdnu (14.7.-8.8.), většinou před polovinou července. Odrůda je ideální pro přímý konzum.   

Třešeň naroubována na podnoži Gisela 5 má o 50% menší vzrůst než na klasické podnoži, výška stromu v dospělosti cca 3m. První 3-4 roky je potřeba opora. Na podnoži Gisela 6 je vzrůst menší o 40% oproti klasické podnoži. Vhodné do všech půd. Popis běžných podnoží zde.

 

Pěstování:   Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.  

Více na: Návod na pěstování třešní a višní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.