Třešeň ´Regina´


399 Kč / ks
Kategorie: Sloupovité a málovzrůstné třešně
Barva: Červená
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Srpen
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner

Zvolte variantu

  • Balení: prostokořenný stromek
    Podnož: Gisela 5 - VHODNÁ PRO MENŠÍ ZAHRADY!
    • Kód: 2186 |
    • Předobjednávka říjen 2020 (> 5 ks)
    399 Kč / ks
 

Třešeň 'Regina' - pozdní odrůda, chrupka, cizosprašná a vhodná do chladnějších a klimaticky drsnějších podmínek. Plody při dešti nepraskají. Plodnost je brzká, pravidelná a velmi úrodná. Jarní mrazíky rostlinu neohrožují, jelikož kvete později. Plody jsou velké a srdčité. Slupka je tenká a celá pokrytá červenou barvou, která je místy tmavší. Dužnina je pevná, aromatická, křupavá, šťavnatá a chuťově vyrovnaná. Šťáva barví středně. Plody sbíráme v 8. třešňovém týdnu, což je období po 22.8. Tuto odrůdu vřele doporučujeme.   

Třešeň naroubována na podnoži Gisela 5 má o 50% menší vzrůst než na klasické podnoži, výška stromu v dospělosti cca 3m. První 3-4 roky je potřeba opora. Na podnoži Gisela 6 je vzrůst menší o 40% oproti klasické podnoži. Vhodné do všech půd. Popis běžných podnoží zde.

 

Pěstování:   Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.  

Více na: Návod na pěstování třešní a višní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.