Třešeň ´Rita®´


od 249 Kč / ks
Kategorie: Sloupovité a málovzrůstné třešně
Barva: Červená
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Červen, Květen
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner

Zvolte variantu

  • Balení: prostokořenný stromek
    Podnož: colt
    • Kód: 3712 |
    • Předobjednávka říjen 2020 (> 5 ks)
    249 Kč / ks
  • Balení: prostokořenný stromek
    Podnož: Gisela 5 - VHODNÁ PRO MENŠÍ ZAHRADY!
    • Kód: 10904 |
    • Předobjednávka říjen 2020 (> 5 ks)
    449 Kč / ks
 

Třešeň 'Rita' - srdcovka, raná odrůda, plody nejsou červivé, a to vzhledem k tomu, že brzo dozrávají a netrpí vrtulí. Odrůda je cizosprašná - vhodným opylovačem je třešeň Lapins. Vzhledem k brzkému kvetení není odolná vůči jarním mrazíkům. Růst je slabý, hodí se do malých zahrad. Plody jsou větší a velmi chutné, leskle červené s mahagonovým zbarvením. Slupka je tenká. Plody sbíráme v 1. třešňovém týdnu (24.5-6.6.).   

Třešeň naroubována na podnoži Gisela 5 má o 50% menší vzrůst než na klasické podnoži, výška stromu v dospělosti cca 3m. První 3-4 roky je potřeba opora. Na podnoži Gisela 6 je vzrůst menší o 40% oproti klasické podnoži. Vhodné do všech půd. Popis běžných podnoží zde.

 

Pěstování:   Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.  

Více na: Návod na pěstování třešní a višní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.