Třešeň ´Těchlovan´


399 Kč / ks
Kategorie: Sloupovité a málovzrůstné třešně
Barva: Červená
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Červenec
Balení: prostokořenný stromek

Zvolte variantu

  • Balení: prostokořenný stromek
    Podnož: VSL 2 - VHODNÁ PRO MENŠÍ ZAHRADY!
    • Kód: 4726 |
    • Předobjednávka říjen 2020 (> 5 ks)
    399 Kč / ks
 

Třešeň Těchlovan - česká odrůda třešně, vhodná především do sušších oblastí, kde plody netrpí praskáním a hnilobou. Doporučit ji můžeme i do menších zahrádek. Plodnost je velmi raná, velmi vysoká a pravidelná, v současné době patří k nejplodnějším odrůdám. Odrůda je dobře odolná vůči mrazu. Plod je velmi velký, široce srdčitý, slupka je tmavě karmínově červená se světlejšími žilkami. Dužnina je tmavě červená se světlejšími žilkami, šťavnatá, tuhá, navinule sladká a výborné chuti. Šťáva barví středně silně. Plody jsou vhodné pro přímý konzum, tak i pro kompotování. Zraje v 5. třešňovém týdnu a stejnoměrně (14.-24.7.).

Třešeň naroubována na podnoži Gisela 5 má o 50% menší vzrůst než na klasické podnoži, výška stromu v dospělosti cca 3m. První 3-4 roky je potřeba opora. Na podnoži Gisela 6 je vzrůst menší o 40% oproti klasické podnoži. Vhodné do všech půd. Popis běžných podnoží zde.

 

Pěstování:   Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.  

Více na: Návod na pěstování třešní a višní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.