Třešeň ´Vanda´


399 Kč / ks
Kategorie: Sloupovité a málovzrůstné třešně
Barva: Červená
Ostatní: Nejprodávanější
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Červenec
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 20/FP/0138 D: PL

Zvolte variantu

  • Balení: prostokořenný stromek
    Podnož: VSL 2 - VHODNÁ PRO MENŠÍ ZAHRADY!
    • Kód: 4727 |
    • Skladem (> 5 ks)
    399 Kč / ks
 

Třešeň 'Vanda' - česká odrůda třešně, cizosprašná, vhodná především do sušších oblastí, vhodná pro malé zahrádky. Stromy dobře odolávají zimním mrazům a květy dobře odolávají pozdním jarním mrazům. Vůči chorobám je odrůda středně odolná, vyžaduje ochranu. Plody jsou větší, kulovité. Slupka je středně silná, karmínově červená se světlým mramorováním. Dužnina je tmavě červená, tuhá, navinule sladká a velmi chutná. Šťáva barví středně silně. Plody zrají stejnoměrně, a to ve 4. - 5 . třešňovém týdnu (2.-24.7.). Vhodné jsou pro přímý konzum nebo pro kompotování. Vhodným opylovačem je Kordia.    

Třešeň naroubována na podnoži Gisela 5 má o 50% menší vzrůst než na klasické podnoži, výška stromu v dospělosti cca 3m. První 3-4 roky je potřeba opora. Na podnoži Gisela 6 je vzrůst menší o 40% oproti klasické podnoži. Vhodné do všech půd. Popis běžných podnoží zde.

 

Pěstování:   Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.  

Více na: Návod na pěstování třešní a višní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.