Třešeň ´Fabiola´

Kód: 10897
249 Kč / ks
Skladem (>5 ks)
Varianta

Prunus avium 'Fabiola'

Kříženec odrůd Van a Kordia. Plody má velké s kulatým tvarem. Slupka je pokrytá tmavě červenou barvou. Chuť je navinule sladká.Plody sklízíme v 5. a 6. třešňovém týdnu, tedy v rozmezí od 14.7. do 8.8.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Třešeň 'Fabiola' - jedná se o křížence třešně Van a Kordia. Odrůda je cizosprašná a dobře odolná vůči chorobám. Plody má velké a mají kulatý tvar. Slupka plodu má tmavě červenou barvu. Stopka plodu je středně dlouhá. Dužnina má světle červenou barvu, je šťavnatá, dobré navinule sladké chuti. Šťáva barví středně až slabě intenzivně. Plody sklízíme v 5. a 6. třešňovém týdnu, tedy v rozmezí od 14.7. do 8.8. Odrůda je vhodná jak pro přímý konzum, tak i pro další zpracování. 

Třešeň naroubována na podnoži Gisela 5 má o 50% menší vzrůst než na klasické podnoži, výška stromu v dospělosti cca 3m. První 3-4 roky je potřeba opora. Na podnoži Gisela 6 je vzrůst menší o 40% oproti klasické podnoži. Vhodné do všech půd. Popis běžných podnoží zde

 

Pěstování:   Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.  

Více na: Návod na pěstování třešní a višní

Doplňkové parametry

Kategorie: Třešně
Ostatní: Nejprodávanější, Novinka
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0152 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x