Třešeň ´Van´


199 Kč / ks
Kategorie: Sloupovité a málovzrůstné třešně
Barva: Červená
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Více: Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Srpen, Červenec
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 20/FP/0148 D: PL

Zvolte variantu

  • Balení: prostokořenný stromek
    Podnož: colt
    • Kód: 2020 |
    • Skladem (> 5 ks)
    199 Kč / ks
 

Třešeň 'Van' - kanadská odrůda, vhodná do sušších a teplejších oblastí, kde budou stromy v dobrém zdravotním stavu a budou hojně plodit. Plodnost je velmi raná, vysoká a pravidelná. Odrůda je středně odolná vůči zimním a pozdním jarním mrazům, plody v době dešťů praskají. Plod je velký, kaštanovitého tvaru. Slupka je tmavě karmínově červená se světlými tečkami, dužnina je také karmínově červená, pevná a šťavnatá. Chuť je navinule sladká, aromatická a vynikající. Šťáva barví středně silně. Třešně sbíráme v 5. a 6. třešňovém týdnu (14.7.-8.8.), dozrávají stejnoměrně a jsou vhodné pro přímý konzum nebo ke kompotování.  

Třešeň naroubována na podnoži Gisela 5 má o 50% menší vzrůst než na klasické podnoži, výška stromu v dospělosti cca 3m. První 3-4 roky je potřeba opora. Na podnoži Gisela 6 je vzrůst menší o 40% oproti klasické podnoži. Vhodné do všech půd. Popis běžných podnoží zde.

Pěstování:   Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.  

Více na: Návod na pěstování třešní a višní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.