Čemeřice 'HGC® Ice n' Roses White'

  • 1 z 3

  • (> 5 ks) Skladem
349 Kč / ks
Kategorie: Trvalky a skalničky
Barva: Bílá, Zelená
Kvetení: Duben, Březen, Únor, Leden
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Vlhká půda
Světlo: Polostín, Stín
Více: Jedovatá
Výška 1: 40-60
Zazimování: Mrazuvzdorné
Balení: kontejner C2 - 2 litry
Tvar a výška: Výška 20 - 30 cm
Plant Passport: A: Helleborus B: CZ-0701 C: 20/FP/0117 D: PL
 

Čemeřice 'HGC® Ice n' Roses White' - něžně působící rostlina, která pochází z Německa. Má velké svěží bílé květy, které směřují vpřed. Květy zdobí velké centrální tyčinky, ty mají nazelenalou barvu. Květy se tyčí nad mohutnými stonky a ty zdobí kožovité listy, které můžeme obdivovat po celý rok. Dorůstá do výšky okolo 60 cm. Kvete silně, a to od pozdní zimy do poloviny jara. Dodáváme rostliny 15 - 20 cm vysoké.

 

Pěstování: trvalka pocházející z jižní a východní Evropy. Jsou oblíbené především proto, že některé kultivary vykvétají již uprostřed, či na konci zimy. Velké miskovité květy jsou vhodné k řezu a k použití do dalších aranžmá apod. Čemeřice roste v hustých, silných trsech, má velmi dekorativní listy, tudíž je atraktivní, i když momentálně nekvete. Hybridy, které Vám zde nabízíme, dorůstají zpravidla do výšky 30-40cm. Kvetou v průběhu března až dubna. Barevná škála květů je velice široká, nejčastěji se setkáváme s růžovými, tmavě růžovými, nebo bílými květy, ale najdou se i odstíny žluté a fialové. Čemeřice vysazujeme do polostínu nebo do stínu. Preferuje vlhčí, dobře propustné, humózní půdy. Snažíme se, aby substrát nevysychal, kvetení podporujeme hnojením. Odkvetlé květy je vhodné odstraňovat. Plně mrazuvzdorná. Jedovatá. Vhodná do skalek, trvalkových záhonů, jako solitérní skupina, vynikne v kombinaci s rostlinami rodu Primula, Vinca, Brunnera apod.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.