Jedle španělská ´Glauca´


  • Vyprodáno
799 Kč / ks
Kategorie: Jedle
Balení: kontejner C5
Tvar a výška: Výška 40 - 50 cm
Položka byla vyprodána...
 

Jedle španělská 'Glauca' - kultivar s modrým jehličím. Dorůstá do výšky cca 3 - 4 m, ale výška se může vyšplhat až k 10ti m. Dosahuje šířky okolo 1,5 - 2,5 m. Jedná se o pomalu až středně rychle rostoucí jehličnan s tuhými jehlicemi. Tvar stromu je široce kuželovitý. Samičí šišky jsou zelené, na délku cca 10 cm dlouhé. 

 

Pěstování: Prosperuje v půdách s dobře propustnou mírně kyselou půdou, nesmí docházet k přísušku. Stanoviště je ideální slunné až mírně polostinné. Během vegetace používáme pomalu rozpustná hnojiva pro okrasné dřeviny. Řez provádíme jen v nejnutnějších případech.

Podobné produkty

  • Jedle korejská ´Silver Show´
    Pomalu vystoupavý kultivar, s mírně pokroucenými větvemi. Jehlice jsou sytě zelené, zespodu převládá stříbrná barva. Dorůstá do výšky 2-2,5m a šířky 1,2m.Vyžaduje propustné půdy s mírně kyselou reakcí
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:7019
  • Jedle kavkazská ´Robusta´
    Abies nordmanniana 'Robusta' Široce kuželovitý kultivar, dorůstající do výšky 10-15m, kmen dosahuje do průměru až 1,5m. Jehlice mají modro-zelenou barvu. Snáší výsadbu na slunce i do polostínu, do vlhčích, propustných půd.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:6986
  • glauca
    Abies numidica 'Glauca' Pomalu rostoucí, bohatě větvený, vystoupavý kultivar. Jehlice jsou modro-zelené. V mládí plodí velké množství šišek. V průběhu deseti let dorůstá do výšky 1,8m při šířce 90cm.
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:71859
  • aurea
    Abies pinsapo 'Aurea' Okrasný druh jedle, má krátké a tuhé jehlice. Jedná se o pomalu rostoucí kultivar, bývá více rozvětvený. V 10ti letech dosahuje výšky okolo 1,2 m a šířky cca 0,6 m. Mladé přírůstky jsou zlatavé, starší jehlice mají nazelenalou barvu. Je plně mrazuodolná. Řez se provádí...
    Dostupnost:Vyprodáno
    Kód:82897

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.