Nektarinka ´Flataryna´


od 199 Kč / ks
Kategorie: Nektarinky
Barva: Červená, Žlutá
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Suchá půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Více : Jedlá
Výška 1: 100 a více
Zazimování: Mrazuvzdorné
Zralost: Srpen
Balení: prostokořenný stromek nebo kontejner

Zvolte variantu

  • Balení: prostokořenný stromek
    Podnož: mandžurská
    • Kód: 53008 |
    • podzim 2020
    199 Kč / ks
  • Balení: kontejner C3
    Podnož: mandžurská
    • Kód: 53007 |
    • Skladem - k zakoupení na prodejně nebo přeprava naším autem (3 ks)
    379 Kč / ks
 

Nektarinka 'Flataryna' - kultivar pocházející z jihoasijských zemí, specifický svými středně velkými, plochými plody. Slupka je žluto-oranžová, s tendencí k červenání. Dužnina je žlutá, středně tuhá, sladká, aromatická a hlavně šťavnatá. Dozrává v polovině srpna.  Kultivar je středně odolný vůči nemocem a mrazu.  

Pěstování: Pro nektarinky vybereme slunné, dostatečně otevřené stanoviště, nejlépe v nadmořské výšce do 250 m.n.m., orientované na jih a zároveň chráněné proti severním větrům. Půda by měla být sušší, humózní, vápenatá a živná, s pH 6,5-8, středně těžká až písčito-hlinitá. Nektarinky lze pěstovat i ve vyšších polohách (nad 450 m.n.m.), zde je ale opravdu nutný správný výběr stanoviště. Čtvrtkmeny a zákrsky vysazujeme nejčastěji do sponu 5x3-4 m.  

Více na: návod na pěstování broskvoní a nektarinek

Podobné produkty

  • snow queenNovinkaTip
    Prunus persica ´Snow Queen ' Samosprašná odrůda, s velkými, kulatými plody tmavě červené barvy. Dužnina je bílá, šťavnatá, dobře oddělitelná od pecky, chuťově aromatická, kořeněná. Dozrává začátkem srpna. Úrodnost je vysoká a stabilní. Plody jsou vhodné na přímý konzum i na skladování.
    Dostupnost:Skladem - k zakoupení na prodejně nebo přeprava naším autem
    Kód:81043

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.