Šalvěj lékařská


od 49 Kč / ks
Kategorie: Bylinky a koření, léčivky
Balení: kontejner
Plant Passport: A: Salvia B: CZ-0701 C: 20/FP/0041 D: PL
Plant Passport 2: A: Salvia B: CZ-0701 C: 20/FP/0061 D: PL

Zvolte variantu

  • Balení: kontejner p9
    • Kód: 8100 |
    • Skladem pouze na prodejně (> 5 ks)
    49 Kč / ks
  • Balení: kontejner p11
    • Kód: 8942 |
    • Vyprodáno
    69 Kč / ks
  • Balení: kontejner p14
    • Kód: 62349 |
    • Vyprodáno
    79 Kč / ks
 

Šalvěj lékařská - šalvěj je krásně voňavá bylina s jemnými modrými kvítky. Své uplatnění najde v kuchyni při úpravě masa a též v lékařství. Chuť je trpká a lehce nahořklá. Trvalá rostlina dorůstající až 1 metru. Vysazujeme na slunném místě do půdy odlehčené pískem, perlitem nebo drobným štěrkem.

Podobné produkty

  • Meduňka lékařská
    Melissa officinalis Od července do srpna bílé až světle žlutě kvetoucí bylinka, která je pěstována spíše než pro květy pro své aromatické listy, které lze využít jak v kuchyni, tak v léčitelství. Dorůstá do výšky 40cm.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:51012
  • Rýmovník eukalyptový
    Plectranthus montanus Z listů se uvolňuje vonná silice, která léčí projevy rýmy a astmatu. Používá vnitřně při bolestech hlavy, horečce, kašli, rýmě, nachlazení, zánětu průdušek, malárii, také vysokém krevním tlaku atp.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:1021
  • Smil italský - magi
    Helichrysum italicum Stálezelený kompaktní kulovitý keř smilu italského dorůstá výšky 30-40 cm a šířky až 1 m. Bylinka má výrazné aroma připomínající vůni magi. Hojně se tak využívá v kuchyni, ale i jako okrasná rostlina.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:0786
  • Máta peprná
    Mentha piperita Velmi využívaný druhy máty pro kuchyňské účely. Dorůstá do výšky 40cm, kvete fialově, v průběhu července. Ve volné přírodě se prakticky nevyskytuje. Vyžaduje slunné až polostinné stanoviště.
    Dostupnost:Skladem pouze na prodejně > 5 ks
    Kód:3413
    Máta peprná
    49 Kč / ks

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.