Muchovník olšolistý ´Smoky´

Kód: 11548 2243 52440 52442 Zvolte variantu
149 Kč / ks 869 Kč / ks 799 Kč / ks 149 Kč / ks od 149 Kč / ks
Skladem (>5 ks) Vyprodáno Vyprodáno Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Amelanchier alnifolia 'Smoky'

Stará odrůda pocházející z Kanady.  Velmi chutné plody se vzhledem i chutí  podobají borůvkám. Keř dorůstá do výšky 3-4 m. Kvete velmi brzy na jaře (duben). Bobule mají v průměru asi 14 mm.

Detailní informace

8000 DRUHŮ ROSTLIN
8000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE IHNED
EXPEDICE OD 1. BŘEZNA
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Muchovník olšolistý 'Smoky' - stará odrůda pocházející z Kanady. Velmi chutné plody se vzhledem i chutí podobají borůvkám. Keř dorůstá do výšky 3 - 4 m. Kvete velmi brzy na jaře (duben). Bobule mají v průměru asi 14 mm. Rostlina je silně mrazuvzdorná. Plody jsou velké, jedlé, mají velmi sladkou a šťavnatou dužinu výrazné chuti. Dozrávají postupně od poloviny června. Vhodný i pro pěstování v polostínu. 

Pěstování: Muchovník je v našich podmínkách plně mrazuvzdorný velmi nenáročný keř. Roste a plodí téměř v jakékoli zemině. Pro rychlejší růst a vyšší plodnost mu dopřejeme kvalitní zeminu s obsahem organických živin a vody. Muchovník poměrně brzy raší a již koncem dubna je obalený trsy nádherných aromatických bílých květů. Po odkvětu se začínají vyvíjet bobule, které dorůstají až 2 cm v průměru. Muchovníky pěstované pro ovoce mají plody bohaté na vitamíny, které se sbírají dvakrát až třikrát za léto a jejich využití je velmi různorodé. Lze je jíst syrové, připravit výborné šťávy, džemy, marmelády, likéry i vína, nebo se suší do čajových směsí. Patří mezi medonosné rostliny.

Více na: Návod na pěstování muchovníku

Doplňkové parametry

Kategorie: Muchovník - indiánská borůvka
Balení: prostokořenná sazenice nebo kontejner
Plant Passport: A: Amelanchier B: CZ-0701 C: 24/FP/0011 D: PL
Plant Passport 2: A: Amelanchier B: CZ-0701 C: 23/FP/0141 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x