Švestka ´Čačanská lepotica´

Kód: 1943
229 Kč / ks
Skladem (>5 ks)

Prunus domestica ´Čačanská Lepotica´

Středně raná švestka pocházející ze Srbska. Středně tolerantní k šarce, stromy jsou odolnější na zimní a jarní mrazíky. Odrůda je samosprašná. Plody jsou větší, oválně vejčité. Slupka je pevná a tmavě modrá a překrytá intenzivním ojíněním. Dužnina je zelenavě žlutá, tuhá, šťavnatá a dobře oddělitelná od pecky. Chuťově je navinule sladká a slabě aromatická. Plody jsou vhodné k přímému konzumu nebo ke konzervárenskému zpracování. Sběr provádíme v 1. a 2. týdnu v srpnu.  

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Švestka 'Čačanská Lepotica' - středně raná švestka pocházející ze Srbska. Středně tolerantní k šarce, stromy jsou odolnější na zimní a jarní mrazíky. Odrůda je samosprašná. Plody jsou větší, oválně vejčité. Slupka je pevná a tmavě modrá a překrytá intenzivním ojíněním. Dužnina je zelenavě žlutá, tuhá, šťavnatá a dobře oddělitelná od pecky. Chuťově je navinule sladká a slabě aromatická. Plody jsou vhodné k přímému konzumu nebo ke konzervárenskému zpracování. Sběr provádíme v 1. a 2. týdnu v srpnu.

 

Pěstování: Slivoním se nejlépe daří v nadmořských výškách kolem 300-500 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C, v nepříliš živných a v středně těžkých, dobře propustných, vlhkých půdách. PH půdy by mělo být vyšší než 5. Stanoviště by mělo být teplé, dostatečně chráněné před severními větry, volíme spíše západní až jihozápadní stranu. Nejmenší spon by měl být o velikosti 5-6x3-4 m.    

Více na: návod na pěstování slivoní

Doplňkové parametry

Kategorie: Švestky a pološvestky
Hmotnost: 1 kg
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda, Vlhká půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balení: prostokořenný stromek
Podnož: myrobalán
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0135 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x