Višeň ´Jachim®´

Kód: 94850 109128 Zvolte variantu
499 Kč / ks
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Prunus cerasus 'Jachim'

Odrůda vhodná pro pěstování ve sloupovitém tvaru, nebo také jako zakrslý stromek. Plody má středně velké, elipsovité až srdčité, sytě červené barvy. Jsou odolné vůči praskání v dešti. Dužnina je pevná, rovněž tmavě červená, barví. Chuť je vyvážená, sladká, osvěžující. Dozrávají od druhé poloviny července.

Detailní informace

6000 DRUHŮ ROSTLIN
6000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDUJEME IHNED
EXPEDUJEME IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Višeň 'Jachim' - odrůda vhodná pro pěstování ve sloupovitém tvaru, nebo také jako zakrslý stromek. Plody má středně velké, elipsovité až srdčité, sytě červené barvy. Jsou odolné vůči praskání v dešti. Dužnina je pevná, rovněž tmavě červená, barví. Chuť je vyvážená, sladká, osvěžující. Dozrávají od druhé poloviny července.

  

Pěstování:   V naší republice se jeví jako nejvhodnější místo pro pěstování třešní Polabí. Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.  

Více: Návod na pěstování třešní a višní

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Višně
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce
Výška 1: 100 a více
Balení: prostokořenný stromek
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0125 D: PL
Plant Passport 2: A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0155 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x